25 Mar 17, 12:46 PM
alimarzuki: assalamualaikum w.b.t, nak tanya, nak jual rumah tp guna loan krjn,ada baki lg loan tu, blh tau prosesnye kalau nak jual rmh tu
20 Mar 17, 12:24 PM
lin: salam. pak teh nak tanya jika kita buat pinjaman utk beli tanah seterusnya ade x tempoh utk kita buat pula pinjaman membina rumah?
13 Mar 17, 12:37 PM
rina: salam pak teh...nak tahu antara lawyer ejen dan lawyer panel lppsa yang mana lebih bagus dengan bayaran yang lebih minimum..tk
6 Mar 17, 03:41 PM
EDY: 8membina rumah
6 Mar 17, 03:40 PM
EDY: mohon kepastian dr pak teh..adakah layak seseorg yg ingin membina tanah di atas tanah yg dimiliki oleh beberapa adik beradik yg lain
6 Mar 17, 12:31 PM
shaiful: isteri saya ada membuat pinjaman perumahan iaitu membeli tanah.dan bayaran telah tamat di buat ..macamana saya perlu mendapatj
4 Mar 17, 11:35 AM
4A: saya di sabah. Pak Teh boleh uruskan?
1 Mar 17, 04:51 PM
Azril: Salam Pak Teh, sya nk beli rumah lelong mnggunakn pinjamn perumahan kerajaan..seperti yg dimaklumkn baki dr hrga menang lelong mesti dijelaskan dlm tempoh 90-120 hr..soalannya berapa lama proses lulus
23 Feb 17, 01:40 PM
PakTeh: mama luth : walaikummussalam, dah batal perlu jelaskan semua hutang yang lppsa telah keluarkan. jika x, potongan gaji akan dibuat hingga selesai. tQ
23 Feb 17, 01:39 PM
PakTeh: rahimah : walaikummussalam, nak mudah cari kontraktor yg complete semua ada. jika x, baca post PakTeh terkini... tQ
23 Feb 17, 01:37 PM
PakTeh: eiyda : walaikummussalam, mula2 cari pembeli kemudian lantik peguam yang mahir... peguam akan guide seterusnya. jika tahu caranya x lah susah. tQ
23 Feb 17, 01:36 PM
PakTeh: faiz : walaikummussalam, boleh jika tahun caranya. tQ
23 Feb 17, 01:36 PM
PakTeh: yus : walaikummussalam, boleh tanya semua bnak cimb, mbb, bank rakyat, bsn. bolerh tapi by7k wang dibazirkan. tQ
23 Feb 17, 01:35 PM
PakTeh: seha : 0388801600
23 Feb 17, 01:35 PM
PakTeh: umi : walaikummussalam, kelayakan ikut gaji kasar juga. ikut gaji bersih in syaa Allah layak. tQ
23 Feb 17, 01:34 PM
PakTeh: hazwan : walikummussalam, whatsapp saya. kelayakan tertakluk gaji kasar. tQ
21 Feb 17, 06:10 PM
mama luth: saya dpt kelulusan tahun 2013 tapi cncel beli.tp hari ni tgk slip gaji dia tolak pinjaman perumahan
21 Feb 17, 06:09 PM
mama luth: salam pakteh.mcm mana ye kala kita batalkan pembelian perumahan bg pekerja kerjaan?
16 Feb 17, 11:05 AM
Rahimah: soalannya apakah perkara yg perlu sy buat utk mohon pinjaman perumahan kerajaan dan plan rumah yg diperlukan adakah stucture plan atau engineering drawing?
16 Feb 17, 11:03 AM
Rahimah: assalamualaikum Pak Teh. Sy nak tanya. Sy telah memiliki sebidang tanah atas nama sy. Sy telah membuat semakan di jab tanah atas lot tersebut dan boleh dibuat rumah.
[older messages]